DOP Crewservice…

…bestaat sinds 1986 en is gespecialiseerd in het uitzenden, bemiddelen en detacheren van flexkrachten en freelancers voor theaters, congressen en evenementen. Zo beschikken wij over stagehands, AV-technici, (ground-)riggers, hoogwerker- en heftruckchauffeurs maar ook over toneelmeesters, stagemanagers en trekkenwand-operators.

DOP Crewservice hanteert de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen (zie certificering 3.3). Ontdek hieronder welke crew we voor uw productie kunnen verzorgen of neem direct contact op.

av-crew
Audiovisuele technici (AV-crew) zijn ervaren in het op- en afbouwen—evenals het bedienen—van licht-, geluid- en/of videoapparatuur. Hier wordt gebruik van gemaakt in de meest uiteenlopende evenementenproducties, van het theater tot congressen, openluchtfestivals tot livemuziek. Door onze jarenlange branche-ervaring en selectieprocedure beschikt DOP over een uitgebreid bestand van ervaren en representatieve audiovisuele technici, zo kunnen wij voor ieder evenement, of onderdeel hiervan, de juiste technicus leveren.

Onze audiotechnici hebben ruime ervaring opgedaan bij een verscheidenheid aan concerten en congressen. Audiotechnici bij DOP hebben ervaring met live-audiotechnieken zoals zenderplanning, FOH- en monitormixing etc..

Werkzaamheden van lichttechnici bij DOP bestaan niet alleen uit het inhangen en aansluiten van congreslicht. Ook het maken van lichtplannen voor theaterproducties, operationele werkzaamheden tijdens shows/openingen van productlanceringen en volgspotten in het theater zijn hier voorbeelden van.

Ook op het gebied van video & projectie heeft DOP Crewservice een ruime keuze aan geschikte technici. Zo beschikken wij over cameramensen (vaste en/of ENG camera) en remote-camera-operators (PTZ), maar ook video- en dataswitchers, streaming-technici en shaders/beeldtechnici.

sitecrew / stagehands

Stagehands zijn de onmisbare basis van elk evenementenbouw-team. Van het laden en lossen van wagens tot het bouwen van truss-constructies, van het distribueren van flightcases op locatie tot het bevestigen van gordijnen en tijdelijke afscheidingen aan truss.
Ervaren stagehands zijn de schakel die het bouwen van een evenement soepel laten verlopen. DOP selecteert zijn stagehands naast ervaring ook op motivatie. Een enthousiaste stagehand kan de bouw van een evenement of congres enorm beïnvloeden. Ondanks dat stagehands in de basis eenvoudige werkzaamheden uitvoeren is de know-how van een stagehands ontzettend belangrijk. Een groot deel van onze stagehands hebben een basis gelegd binnen de opleiding Podium- & Evenemententechniek. Daarnaast stimuleert DOP de ontwikkeling van haar stagehands door opdrachten aan te bieden in diverse omstandigheden en op diverse locaties.

theatercrew

DOP is theater en theater is DOP; door de jaren heen zijn wij onderdeel geweest van een enorme hoeveelheid theaterproducties (zie referenties 3.4). DOP weet daarom als geen ander hoe belangrijk crew met kennis van theatertechniek is voor een soepel verloop van producties.

Wij kunnen voor ieder onderdeel van een voorstelling passende theatercrew leveren. Van (theater)stagehands, AV-technici en volgspotters tot trekkenwand-operators en toneelmeesters.

riggers & grounders

Met onze riggers (en groundriggers) zijn uw producties altijd voorzien van specialisten die audiovisuele techniek en decorstukken veilig op grote hoogte kunnen bevestigen. Middels het gebruik van mechanische en gemotoriseerde takels, in combinatie met gedegen kennis en ervaring, wordt het werk uitgevoerd volgens veilige en uitvoerbare werkprocedures. Riggers bij DOP zijn altijd in het bezit van een geldig hoogwerker- en/of IRATA-certificaat.

Hoogwerker en heftruck chauffeurs

DOP Crewservice beschikt over gecertificeerde hoogwerker- en heftruckchauffeurs. Naast de verplichte certificering heeft onze hoogwerker- en heftruckcrew de nodige ervaring binnen de evenementen-, congressen- en theaterbranche.

EVENEMENTENBOUW

Bij DOP kunnen wij alle crew leveren voor de technische uitvoering van uw evenement of ieder onderdeel hiervan. Met onze specialistische eventcrew is het mogelijk alle op- en afbouwwerkzaamheden uit te voeren. Denk aan het bouwen (en breken) van podia, truss-constructies, stands, afscheidingswanden en tijdelijke congreszalen maar ook het aankleden van tenten en paviljoens en het plaatsen van barren en hekken. Na het opbouwen van uw evenement kan DOP ook de technische bediening van de apparatuur voor u verzorgen. Zo vind u onder één dak de benodigde technische crew om uw evenement van A tot Z te laten verzorgen.

AANKLEDING HALLEN & EVENEMENTEN
Van het aanbrengen van wandbekleding tot decorbouw, DOP weet iedere ruimte om te toveren naar de perfecte setting voor uw productie. De wandbekleding kan bestaan uit gordijnen of bijvoorbeeld gespannen (canvas- of textiel-) doek en is zowel onbedrukt als bedrukt voor u te verzorgen. Daarbij kan DOP Projects 1.2 ook alle materiele benodigdheden voor de aankleding van uw productie verzorgen waardoor u geen zorgen heeft over enerzijds het sfeervolle en professionele uiterlijk van uw evenement en anderzijds de veiligheid omtrent gebruikte materialen. Indien gewenst denkt DOP mee over de benodigde materialen voor de aankleding van uw productie. Eventueel is ook het inhuurproces door DOP te regelen.
ZALENBOUW
Met een breed scala aan verschillende systemen weet DOP iedere hal of evenementenlocatie in de gewenste oppervlakken en ruimtes te verdelen. Van geluidswerende gordijnen en pipes & drapes tot modulaire wandsystemen, wij beschikken over de mankracht met de benodigde know-how om met de meeste afscheidingssystemen te werken. Is de wijze van zaalconstructie speciaal voor uw evenement vervaardigd en beschikt u niet over de crew om deze op te bouwen? Dan kunnen wij een op maat gemaakte oplossing bieden en een team opleiden om met uw wandsysteem te werken.
VERDUISTERING VAN RUIMTES
In ruimtes waar veel gebruik wordt gemaakt van visuele techniek (spots, projector- en LED-schermen etc.) kan het vakkundig verduisteren van de ruimte écht het verschil maken. Zo komen kleuren tot leven en wordt bovendien beeld duidelijker zichtbaar voor publiek. Ook voor het creëren van gemoedelijke en sfeervolle ruimtes is verduistering dé oplossing.
DOP beschikt over verschillende (brandveilige) verduisteroplossingen. Van het bevestigen van geïmpregneerde verduisterdoeken tot het afdekken van raamwerken met (indoor of outdoor) verduisterfolie levert DOP het maatwerk voor uw evenement of productie.