DOP Crewservice…

…bestaat sinds 1986 en is gespecialiseerd in het uitzenden, bemiddelen en detacheren van flexkrachten en freelancers voor theaters, congressen en evenementen. Zo beschikken wij over stagehands, AV-technici, (ground-)riggers, hoogwerker- en heftruckchauffeurs maar ook over toneelmeesters, stagemanagers en trekkenwand-operators.

DOP Crewservice hanteert de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen (zie certificering). Ontdek hieronder welke crew we voor uw productie kunnen verzorgen of neem direct contact op.

Crew

av-crew

Audiovisuele technici (AV-crew) zijn ervaren in het op- en afbouwen—evenals het bedienen—van licht-, geluid- en/of videoapparatuur. Hier wordt gebruik van gemaakt in de meest uiteenlopende evenementenproducties, van het theater tot congressen, openluchtfestivals tot livemuziek. Door onze jarenlange branche-ervaring en selectieprocedure beschikt DOP over een uitgebreid bestand van ervaren en representatieve audiovisuele technici, zo kunnen wij voor ieder evenement, of onderdeel hiervan, de juiste technicus leveren.

Onze audiotechnici hebben ruime ervaring opgedaan bij een verscheidenheid aan concerten en congressen. Audiotechnici bij DOP hebben ervaring met live-audiotechnieken zoals zenderplanning, FOH- en monitormixing etc..

Werkzaamheden van lichttechnici bij DOP bestaan niet alleen uit het inhangen en aansluiten van congreslicht. Ook het maken van lichtplannen voor theaterproducties, operationele werkzaamheden tijdens shows/openingen van productlanceringen en volgspotten in het theater zijn hier voorbeelden van.

Ook op het gebied van video & projectie heeft DOP Crewservice een ruime keuze aan geschikte technici. Zo beschikken wij over cameramensen (vaste en/of ENG camera) en remote-camera-operators (PTZ), maar ook video- en dataswitchers, streaming-technici en shaders/beeldtechnici.

Stagehands

Stagehands zijn de onmisbare basis van elk evenementenbouw-team. Van het laden en lossen van wagens tot het bouwen van truss-constructies, van het distribueren van flightcases op locatie tot het bevestigen van gordijnen en tijdelijke afscheidingen aan truss.

Ervaren stagehands zijn de schakel die het bouwen van een evenement soepel laten verlopen. DOP selecteert zijn stagehands naast ervaring ook op motivatie. Enthousiaste stagehands kunnen de bouw van een evenement of congres enorm beïnvloeden. Ondanks dat stagehands in de basis eenvoudige werkzaamheden uitvoeren, is de know-how van stagehands ontzettend belangrijk. Een groot deel van onze stagehands hebben hun basis gelegd binnen de opleiding Podium- & Evenemententechniek. Daarnaast stimuleert DOP de ontwikkeling van haar stagehands door opdrachten aan te bieden in diverse omstandigheden en op diverse locaties.

theatercrew

DOP is theater en theater is DOP; door de jaren heen zijn wij onderdeel geweest van een enorme hoeveelheid theaterproducties (zie referenties). DOP weet daarom als geen ander hoe belangrijk crew met kennis van theatertechniek is voor een soepel verloop van producties.

Wij kunnen voor ieder onderdeel van een voorstelling passende theatercrew leveren. Van (theater)stagehands tot licht/geluid-technici en volgspotters tot toneelmeesters.

riggers & grounders

Met onze riggers (en groundriggers) zijn uw producties altijd voorzien van specialisten die audiovisuele techniek en decorstukken veilig op grote hoogte kunnen bevestigen. Middels het gebruik van mechanische en gemotoriseerde takels, in combinatie met gedegen kennis en ervaring, wordt het werk uitgevoerd volgens veilige en uitvoerbare werkprocedures. Riggers bij DOP zijn altijd in het bezit van een geldig hoogwerker- en/of IPAF-certificaat.

Hoogwerker- en heftruckchauffeurs

DOP Crewservice beschikt over gecertificeerde hoogwerker- en heftruckchauffeurs. Naast de verplichte certificering heeft onze hoogwerker- en heftruckcrew de nodige ervaring binnen de evenementen-, congressen- en theaterbranche.